Макароните (150 г) се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и се изплакват със студена вода. Броколите (250 г) се накъсват на розички и се бланшират в подсолена вода до омекване или се сваряват на пара до готовност. Царевицата (150 г) се сварява на пара, ако е замразена, а ако се използва сладка царевица от консерва - само се отцежда. Течната готварска сметана (1 к.ч.) се изсипва в малка тенджерка и се загрява на котлона. Към нея се прибавя натрошеното синьо сирене (100 г) и сосът се бърка до пълното разтапяне на сиренето и сгъстяването на соса. Макароните се смесват с борколите и царевицата в дълбока купа и се овкусяват със сол и черен пипер на вкус. Поливат се със сметановия сос и салатата се разбърква много добре.
0 коментара:
Публикуване на коментар