Салата с тиквички и пиле

Салата с тиквички и пиле
4 порции
  • ¼ чаша плюс 1 с.л. зехтин
  • ¼ чаша лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • 500 г тиквички, нарязани на тънки ленти
  • 500 г пилешки гърди
  • 250 г нарязан спанак
  • ½ глава червен лук, тънко нарязан
  • ¾ чаша печени орехи
  • ¼ чаша настърган пармезан
  • ¼ чаша нарязана мента
В голяма купа разбийте ¼ чаша от зехтина, лимоновия сок, сол и пипер. Мариновайте тиквичките, докато приготвите пилето.
В тиган загрейте останалия зехтин. Овкусете пилешкото със сол и пипер и го изпечете до златисто. Нарежете го на тънки резени.
Разбъркайте пилешкото с тиквичките, спанака, лука, орехите и ментата. Сервирайте.

0 коментара:

Публикуване на коментар