Салата с тиквички и пиле
4 порции
- ¼ чаша плюс 1 с.л. зехтин
- ¼ чаша лимонов сок
- сол
- черен пипер
- 500 г тиквички, нарязани на тънки ленти
- 500 г пилешки гърди
- 250 г нарязан спанак
- ½ глава червен лук, тънко нарязан
- ¾ чаша печени орехи
- ¼ чаша настърган пармезан
- ¼ чаша нарязана мента
В голяма купа разбийте ¼ чаша от зехтина, лимоновия сок, сол и пипер. Мариновайте тиквичките, докато приготвите пилето.
В тиган загрейте останалия зехтин. Овкусете пилешкото със сол и пипер и го изпечете до златисто. Нарежете го на тънки резени.
Разбъркайте пилешкото с тиквичките, спанака, лука, орехите и ментата. Сервирайте.
В тиган загрейте останалия зехтин. Овкусете пилешкото със сол и пипер и го изпечете до златисто. Нарежете го на тънки резени.
Разбъркайте пилешкото с тиквичките, спанака, лука, орехите и ментата. Сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар