Салата с боб и скариди
4 порции
- 150 г бекон
- 500 г скариди
- сол
- черен пипер
- ½ ч.л. майорана
- 3 с.л. зехтин
- 1 ½ с.л. бял оцет
- 1 ч.л. пълнозърнеста горчица
- 300 г боб от консерва
- 250 г маруля или други листни зеленчуци по избор
Нарежете бекона на парченца, почистете скаридите. Запържете бекона до златисто. Добавете скаридите, овкусете със сол и пипер, запържете още 5 мин. Прехвърлете в купа.
Разбийте майораната, зехтина, оцета, горчицата, сол и пипер.
В купата със скаридите и бекона добавете боба и марулята, залейте с винегрета.
Разбийте майораната, зехтина, оцета, горчицата, сол и пипер.
В купата със скаридите и бекона добавете боба и марулята, залейте с винегрета.
0 коментара:
Публикуване на коментар