Домашна бишкотена торта с ванилов крем

Продукти:
  • 250 г бишкоти
  • 1 к.ч. кафе
  • 2 с.л. шоколадови пръчици
  • За крема:
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • жълтъка
  • 1 ч.ч. сметана
  • 1 к.ч. захар
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.л. ванилия
Най-важното, което трябва да знаете за тази рецепта, е че щом кремът е готов, трябва бързо да се нанесе върху бишкотите, докато е още топъл. Ваниловият крем се приготвя като се разбият жълтъците (1/2 бр), прясното мляко (1/4 ч.ч.), сметаната (1/8 ч.ч.), захарта (1/8 к.ч.), брашното (1/4 с.л.) и ванилията (1/8 ч.л.). Щом се получи хомогенна смес, се изсипва в тенджера и се поставя на тих огън. При непрекъснато бъркане в продължение на около 15 минути кремът се държи на котлона, докато се сгъсти. Бишкотите (31 1/4 г) се потапят за секунди в горещото кафе (1/8 к.ч.) и се подреждат в правоъгълна тавичка. Заливат се с половината от крема и върху него отново се подреждат ред бишкоти, потопени за кратко в кафе. Тортата се завършва с останалия крем, заглажда се с лъжица и се поставя в хладилник да стегне. Бишкотената торта с ванилов крем се изважда охладена, поръсва се с шоколадови пръчици (1/4 с.л.) и се нарязва на парчета.

0 коментара:

Публикуване на коментар