Азиатска салата с пиле на грил
4 порции
- 2 чаши пресен кориандър
- ¼ чаша сок от лайм
- ¼ чаша олио
- сол
- черен пипер
- месото на 1 пиле на грил, нарязано на ситно
- ¼ червена зелка, тънко нарязана
- 1 червена чушка, тънко нарязана
- 1 глава лук, тънко нарязан
- 1 маруля, нарязана
- ½ чаша кашу
Пригответе дресинга: в блендер пасирайте кориандъра, сока от лайм, олиото, сол и пипер.
В голяма купа смесете пилето, зелето, чушката и лука, овкусете със сол и пипер. В друга купа овкусете марулята с ½ чаша от дресинга. Разпределете я в 4 купи, отгоре сипете от сместа с пилето. Поръсете с останалия дресинг и кашуто.
В голяма купа смесете пилето, зелето, чушката и лука, овкусете със сол и пипер. В друга купа овкусете марулята с ½ чаша от дресинга. Разпределете я в 4 купи, отгоре сипете от сместа с пилето. Поръсете с останалия дресинг и кашуто.
0 коментара:
Публикуване на коментар