Боровинкови палачинки

Продукти

  • 115 г брашно
  • 1 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 2 големи яйца, разделени на белтъци и жълтъци
  • 125 мл прясно мляко
  • 1/4 ч.л. сол
  • 250 г пресни боровинки
  • олио за пържен 
  • Начин на приготвяне
  • 1. Пресейте брашното в купа и смесете с бакпулвера. Добавете жълтъците и млякото и разбъркайте. Ако сместа е много гъста, добавете още малко мляко.
    2. Разбийте на сняг белтъците заедно със солта в чиста купа. Добавете ги към сместа и объркайте с шпатула. Добавете половината боровинки и разбъркайте.
    3. Намаслете и загрейте голям тиган на умерен огън. Налейте две лъжици от сместа в тигана и гответе 2 мин, докато започнат да се появяват мехурчета. Обърнете палачинката и печете още 1 мин до златисто. 
    4. Подредете палачинките една върху друга и сервирайте с кленов сироп или мед и останалите боровинки.

0 коментара:

Публикуване на коментар