Течната сметана (300 мл.) се разбива в дълбока купа на сняг. Към нея се прибавят предварително смесените и разбити жълтъци (3 бр), захар (200 г) и сирене Крема (250 г), и всичко се разбърква. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци (3 бр), течната ванилия (1 ч.л.) и нарязаният на ситни кубчета тъмен шоколад, като 1/3 от него се запазва за декорация. Сместа се разбърква с лъжица и се изсипва във форма с подвижен ринг, на чието дъно са посипани раздробените на ситни трохи обикновени бисквити (80 г). Сладоледената торта се поставя в камерата за една нощ, докато стегне напълно. Декорира се с настъргани бял и кафяв шоколад в равни количества, нарязва се и се сервира веднага.
0 коментара:
Публикуване на коментар