Домашна сладоледена торта

Продукти:

  • 300 мл. течна сметана
  • 200 г захар
  • яйца
  • 50 г бял шоколад
  • 250 г сирене Крема
  • 80 г бисквити
  • 1 ч.л. ванилия
  • 150 г шоколад
  • Рецепта:

    Течната сметана (300 мл.) се разбива в дълбока купа на сняг. Към нея се прибавят предварително смесените и разбити жълтъци (3 бр), захар (200 г) и сирене Крема (250 г), и всичко се разбърква. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци (3 бр), течната ванилия (1 ч.л.) и нарязаният на ситни кубчета тъмен шоколад, като 1/3 от него се запазва за декорация. Сместа се разбърква с лъжица и се изсипва във форма с подвижен ринг, на чието дъно са посипани раздробените на ситни трохи обикновени бисквити (80 г). Сладоледената торта се поставя в камерата за една нощ, докато стегне напълно. Декорира се с настъргани бял и кафяв шоколад в равни количества, нарязва се и се сервира веднага.

0 коментара:

Публикуване на коментар