skip to main |
skip to sidebar
Публикувано от
Iwailo_
в
9:28
Продукти:
- октопод - 1 брой
- зехтин - 3 с.л.
- чесън - 2 скилидки счукан
- черен пипер - на вкус
- червен пипер - 1 к.л.
- лимони - сокът от 1 лимон
- сол
- краставици - 1 брой
- тиквички - 1 брой
- моркови - 1 брой, голям
- червени чушки - 1 брой
- лук - 2 стръка зелен
- сусам - 1 шепа
Начин на приготвяне:
- Октоподът се сварява в подсолена вода за около 30-40 минути. Използват се само пипалата, които се нарязват на парченца и се накисват в марината, приготвена от
- 3 с.л. зехтин, 2 скилидки счукан чесън, лимоновия сок, 1 к.л. лют пипер, сол и чер пипер на вкус. Октоподът се оставя така 2 часа да се овкуси. След това се запържва за кратко на тиган.
- Настържете моркова, чушката нарежете на тънки ленти, краставицата и тиквичката на фини жулиени. Смесете зеленчуците в голяма купа и прибавете 1 стрък нарязана зелен лук. Сложете парчетата октопод отгоре, полейте с част от маринатата и леко разбъркайте.
- Поръсете леко със сусам и поднесете с украса от стръкчета лук.
0 коментара:
Публикуване на коментар