Салата от октопод!

 Продукти:
  • октопод - 1 брой
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • сол
  • краставици - 1 брой
  • тиквички - 1 брой
  • моркови - 1 брой, голям
  • червени чушки - 1 брой
  • лук - 2 стръка зелен
  • сусам - 1 шепа
Начин на приготвяне:

  • Октоподът се сварява в подсолена вода за около 30-40 минути. Използват се само пипалата, които се нарязват на парченца и се накисват в марината, приготвена от
  • 3 с.л. зехтин, 2 скилидки счукан чесън, лимоновия сок, 1 к.л. лют пипер, сол и чер пипер на вкус. Октоподът се оставя така 2 часа да се овкуси. След това се запържва за кратко на тиган.
  • Настържете моркова, чушката нарежете на тънки ленти, краставицата и тиквичката на фини жулиени. Смесете зеленчуците в голяма купа и прибавете 1 стрък нарязана зелен лук. Сложете парчетата октопод отгоре, полейте с част от маринатата и леко разбъркайте.
  • Поръсете леко със сусам и поднесете с украса от стръкчета лук.

0 коментара:

Публикуване на коментар