skip to main |
skip to sidebar
Публикувано от
Iwailo_
в
13:36
Необходими продукти:
- 1кг. брашно
- 3 яйца
- 500г. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- около 200г. хладка вода
- щипка сол олио за пържене
- пудра захар за ръсене или сироп
Начин на приготвяне:
- Пресява се брашното и в него се слагат солта и содата.
- В отделен съд се разбиват яйцата и киселото мляко.
- Тестото се замесва с лъжица и се слага хладката вода.
- Прави се въз рядко тесто (да тече) и се оставя да отлежи около половин час.
- В кръгъл тиган с много горещо олио се шприцоват мекици.
- От тестото се прави обла пръчка, която изтича от шприца.
- Навива се спираловидно и се пържи от двете страни чрез разклащане на тигана, за да се облее отвсякъде с мазнина.Така мекиците набъбват.
- Опържените мекици се поднасят топли, поръсени със захар или залети с малинов сироп.
- Мазнината, в която се пържат мекиците, трябва да бъде в такова количество, че те да потънат в нея.
- Приготвените по този начин мекици не поглъщат много мазнина.Останалата мазнина е много приятна на вкус и може да се използува за запръжка на фасул или други зеленчукови яхнии.
0 коментара:
Публикуване на коментар