Салата от боб по манастирски!

Необходими продукти:
  • боб - 250 г тъмен едър, може и 1 консерва
  • моркови - 100 г настъргани
  • червено цвекло - 100 г настъргано
  • зелени чушки - 50-100 г
  • червени чушки - 1 брой
  • царевица - 3 с.л. варена от консерва
  • тиквички - 1, 2 нарязана на колелца
  • магданоз
  • лук - 1 глава, голяма
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • сол
Приготвяне:
  • Загрейте зехтин в дълбок тиган и сложете всички зеленчуци да се задушат за кратко, като започнете от лука.
  • След това прибавете чушките, морковите, тиквичките, царевицата и най-накрая червеното цвекло.
  • Овкусете с подправки и добавете боба. При нужда долейте още малко мазнина.
  • Запържете салата за 2 минути и оттеглете от огъня. Сервирайте боба по манастирски охладен и гарниран със стрък магданоз. 

0 коментара:

Публикуване на коментар