Необходими продукти:
- боб - 250 г тъмен едър, може и 1 консерва
- моркови - 100 г настъргани
- червено цвекло - 100 г настъргано
- зелени чушки - 50-100 г
- червени чушки - 1 брой
- царевица - 3 с.л. варена от консерва
- тиквички - 1, 2 нарязана на колелца
- магданоз
- лук - 1 глава, голяма
- зехтин
- балсамов оцет
- сол
Приготвяне:
- Загрейте зехтин в дълбок тиган и сложете всички зеленчуци да се задушат за кратко, като започнете от лука.
- След това прибавете чушките, морковите, тиквичките, царевицата и най-накрая червеното цвекло.
- Овкусете с подправки и добавете боба. При нужда долейте още малко мазнина.
- Запържете салата за 2 минути и оттеглете от огъня. Сервирайте боба по манастирски охладен и гарниран със стрък магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар