Шоколадово суфле!

Продукти:
  • 300 г шоколадов кувертюр
  • 200 г брашно
  • 250 г масло
  • 200 г пудра захар
  • 5 яйца
  • 5 белтъка
  • 10-12 бр пресни ягоди за декорация
  • 200 г сметанов сладолед за гарниране 
 Начин на приготвяне:
  • Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. 
  • Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото.
  • Всичко се разбъркава много добре.
  • Намазнете осем формички с диаметър около 8 см.
  • По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. 
  • Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.
  • Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.

0 коментара:

Публикуване на коментар