skip to main |
skip to sidebar
Публикувано от
Iwailo_
в
20:47
Продукти:
- 300 г шоколадов кувертюр
- 200 г брашно
- 250 г масло
- 200 г пудра захар
- 5 яйца
- 5 белтъка
- 10-12 бр пресни ягоди за декорация
- 200 г сметанов сладолед за гарниране
Начин на приготвяне:
- Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато.
- Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото.
- Всичко се разбъркава много добре.
- Намазнете осем формички с диаметър около 8 см.
- По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес.
- Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.
- Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
0 коментара:
Публикуване на коментар