Картофена салата!

Топла картофена салата
  Опитайте тази рецепта със запечени картофи, лук и чушки
Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 глави червен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 зелена и 1 червена чушка
  • щипка кориандър
  • черен пипер на вкус
  • за заливката
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 люто чушле (по желание)
Приготвяне:
  •  Картофите се измиват и се нарязват на по-големи кубчета. Червеният кромид лук се нарязва на шайби;
  • Картофите и лука се слагат в тава за печене и се поливат със зехтин;
  • Пекат се в предварително загрята фурна до готовност, като се разбъркват на няколко пъти (ако е необходимо се налива малко вода за да не залепнат);
  • Изпечените картофи и лук се слагат в салатиера и се смесват с нарязаната на тънки кръгчета червена и зелена чушка. Овкусява се с черен пипер и кориандър;
  • Заливката за салатата се приготвя като в блендер се смесват зехтина, лимоновия сок, скилидките чесън и, по желание, едно люто чушле, нарязано на ситно;
  • Салатата се поднася със заливката – топла или със стайна температура.

0 коментара:

Публикуване на коментар