Опитайте тази рецепта със запечени картофи, лук и чушки
Продукти:
- 1 кг картофи
- 2 глави червен лук
- 2 с.л. зехтин
- 1 зелена и 1 червена чушка
- щипка кориандър
- черен пипер на вкус
- за заливката
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 люто чушле (по желание)
- Картофите се измиват и се нарязват на по-големи кубчета. Червеният кромид лук се нарязва на шайби;
- Картофите и лука се слагат в тава за печене и се поливат със зехтин;
- Пекат се в предварително загрята фурна до готовност, като се разбъркват на няколко пъти (ако е необходимо се налива малко вода за да не залепнат);
- Изпечените картофи и лук се слагат в салатиера и се смесват с нарязаната на тънки кръгчета червена и зелена чушка. Овкусява се с черен пипер и кориандър;
- Заливката за салатата се приготвя като в блендер се смесват зехтина, лимоновия сок, скилидките чесън и, по желание, едно люто чушле, нарязано на ситно;
- Салатата се поднася със заливката – топла или със стайна температура.
0 коментара:
Публикуване на коментар