Продукти:
- 250 гр шоколад
- 50 гр масло
- 4 бр. яйца
- 1/4 ч.л. сол
Приготвяне:- Начупете шоколада на парчета и го сложете в съд с две супени лъжици вода
- Прибавете маслото, накъсано на парченца
- В тенджера, пълна до половината с вода, сложете съда с шоколада и маслото
- Оставете го на тих огън да се стопят
- Извадете стопения шоколад от парната баня
- Разбъркайте, за да се получи гладък крем и оставете да изстине
- Отделете жълтъците и белтъците
- Разбийте белтъците на сняг, добавете и щипка сол
- Бийте белтъците, докато по върха на вилицата остане капка, която не се отделя
- Жълтъците добавете към шоколадовата смес
- Разбийте ги с бързи движения или с миксер, така че да се получи лъскав, мазен и по-светъл крем
- Накрая добавете 3 супени лъжици от разбитите на сняг белтъци
- Внимателно смесете останалите белтъци на сняг с шоколадовия крем
- Когато двете съставки се усвоят напълно, разпределете муса в подходящи чаши
- Сложете в хладилника за един час
- Сервирайте муса охладен.
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ - 80 мин.
0 коментара:
Публикуване на коментар