Шоколадов Мус!

 Продукти:
  • 250 гр  шоколад
  • 50 гр  масло
  • 4 бр.  яйца
  • 1/4 ч.л.  сол
Приготвяне:
  • Начупете шоколада на парчета и го сложете в съд с две супени лъжици вода
  • Прибавете маслото, накъсано на парченца
  • В тенджера, пълна до половината с вода, сложете съда с шоколада и маслото
  • Оставете го на тих огън да се стопят
  • Извадете стопения шоколад от парната баня
  • Разбъркайте, за да се получи гладък крем и оставете да изстине
  • Отделете жълтъците и белтъците
  • Разбийте белтъците на сняг, добавете и щипка сол
  • Бийте белтъците, докато по върха на вилицата остане капка, която не се отделя
  • Жълтъците добавете към шоколадовата смес
  • Разбийте ги с бързи движения или с миксер, така че да се получи лъскав, мазен и по-светъл крем
  • Накрая добавете 3 супени лъжици от разбитите на сняг белтъци
  • Внимателно смесете останалите белтъци на сняг с шоколадовия крем
  • Когато двете съставки се усвоят напълно, разпределете муса в подходящи чаши
  • Сложете в хладилника за един час
  • Сервирайте муса охладен.
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ - 80 мин.

0 коментара:

Публикуване на коментар